Intézményünk bemutatása

 

 

A kórház által ellátott alapvető szakfeladatok:

Két tüdőgyógyászati osztályon és egy kardiológiai rehabilitációs osztályon biztosítjuk betegeink területi illetékesség szerinti ellátását. 187 betegágyunk közül 142 tüdőgyógyászati ellátást biztosít, 45 pedig kardiológiai rehabilitációs funkciót lát el.

A kórház ellátási területe:


Tájékoztatás és segítségnyújtás a határon átnyúló egészségügyi ellátásokkal kapcsolatban


Területi ellátási kötelezettség 2012.07.01. Tüdőgyógyászat fekvő


Területi ellátási kötelezettség 2012.07.01. Kardiológiai rehabilitáció

 

A részletes szegedi utcajegyzék megtekintéséhez kattintson ide!

 

A részletes hódmezővásárhelyi utcajegyzék megtekintéséhez kattintson ide!

Leggyakrabban előforduló betegségek:

A diagnosztikai egységek központilag működnek, melyek: klinikai kémiai laboratórium, légzésfunkciós laboratórium, bronchológiai laboratórium, röntgen és ultrahangvizsgáló, EKG laboratórium, fizikoterápiás helyiség és tornaterem. Intézetünkben a tüdőgyógyászati és kardiológiai betegségek diagnosztikája és kezelése magas szakmai színvonalon történik, melynek záloga a kórház műszerezettsége (korszerű, speciális műszerek, melyek a betegségek megállapítására, kezelésére alkalmasak), és a személyzet felkészültsége (speciálisan képzett, több szakvizsgával rendelkező orvosok, szakápolók).

Mindezek lehetővé teszik, hogy a kórház a régió szakmai vezető centruma legyen.

Ellátott betegek száma: Kórházunkban évente kb. 5000 beteget látunk el, akik egyharmada sürgősséggel kerül felvételre, ágykihasználásunk: 90 %. Járóbetegellátás keretén belül évente kb. 6000 beteg fordul meg rendelőinkben.

Az intézet szoros munkakapcsolatot tart fenn a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karával, azúton is, hogy az egyetem Tüdőgyógyászati Tanszékének a I. Tüdőgyógyászati Osztály ad helyet.

A graduális képzés keretében történik az orvostanhallgatók (SZTE) és a gyógytornászok elméleti és gyakorlati képzése, vizsgáztatása. Továbbá részt veszünk a posztgraduális oktatásban is (szakorvosképzéshez).