6772 Deszk Alkotmány u. 36.
+36 62 571 510
info@deszkikorhaz.hu

TÁMOP 6.2.4/A-08/1

Created with Sketch.
Széchenyi terv

A Mellkasi Betegségek Szakkórháza sikerrel pályázott az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, a Társadalmi Megújulás Operatív Program -TÁMOP- 6.2.4/A/08/1 „Foglalkoztatás támogatása A) komponens: „Foglalkoztatás támogatása egészségügyi intézmények számára” c. pályázati felhíváson.

Támogatói Szerzõdés

Projekt neve: Foglalkoztatás támogatása a Mellkasi Betegségek Szakkórházában

Projekt leírása, célja:

A projekt hosszú távú célja az egészségügyi ellátórendszer hatékony működéséhez szükséges humánerőforrás biztosítása. A közvetlen cél a Mellkasi Betegségek Szakkórházában tartósan meglévő orvosi és szakdolgozói kapacitáshiányok csökkentése, a minimumfeltételek által előírt szakdolgozói humánerőforrás biztosítása, a meglévő szakember-állomány leterheltségének csökkentése, mindezek által a Szakkórház fő profiljának, a tüdőgyógyászati szakellátás minőségének a javítása.
A projekt keretében 1 fő orvos, és 1 fő szakápoló 24 hónapig tartó foglalkoztatása valósul meg. Az orvos hiányszakmának minősülő tüdőgyógyászati tevékenységet lát el a Szakkórház fekvőbeteg ellátó osztályán. A szakápoló GYED-ről pályájára visszatérő munkavállaló. A Szakkórház vállalta, hogy a támogatási időszakot követően, további 24 hónapig továbbfoglalkoztatja a támogatott munkavállalókat.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg, önerőt nem igényel.


Támogatás összege: 13 032 334 Ft.


Projekt időtartama: 2009. október 1. – 2011. december 31.

Kedvezményezett neve és elérhetősége:
Csongrád Megyei Önkormányzat Mellkasi Betegségek Szakkórháza (6772 Deszk, Alkotmány u. 36. sz.)
http://www.deszkikorhaz.hu

Irányító Hatóság neve és elérhetősége:
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága (1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.)
http://www.nfu.hu

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:
Struktúrális Alapok Programiroda (1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 13-15.)
http://www.strapi.hu